LA JUNTA, METAPHOON FEBRUARI 1993

GRAPPENMAKERS GEARRESTEERD

Zware Straffen Verwacht

Aquamare, 5-12-994

Een merkwaardige schending van de Eltricatorse territoriale integriteit veroorzaakte vanochtend enige opschudding bij de Nationale Revolutionaire Kustwacht. Een oorlogsbodem van de Nitwit-klasse kwam, oproepen en waarschuwingen negerend,op volle snelheid de territoriale wateren binnenstomen, onderwijl alle mogelijke radiofrequenties storend met vrolijke kinderliedjes. Door snel optreden van de torpedojagers Panzacorta en Tiralto werd het schip lamgelegd. Vreemd genoeg verdedigde de indringer zich niet maar begon onsamenhangende boodschappen over heiligen, vrede en blijdschap uit te zenden. Toen het schip even later geënterd werd trof men een onwaarschijnlijke puinhoop aan: De bemanning van het schip, dat onder South Seyounse vlag voer, bestond geheel uit dansende en lachende Siza Newa Hotanen. Hun kapitein was een dronken baardige Trimaraan in een jurk, die op alle vragen brallend antwoordde dat al die schattige kindertjes toch zo blij zouden zijn met de cadeautjes. Inderdaad zat het schip tjokvol cadeautjes en snoepgoed, zo geplaatst dat het vrijwel onmogelijk was om overal te komen. Hierdoor, en door een onverwachte confrontatie met een schichtig wit paard, duurde het bijna een uur voordat de mariniers de situatie helemaal onder controle hadden.

Het schip is de haven van Aquamare binnengesleept. Ondervraging van de bemanning heeft niets opgeleverd. Trimaran ontkent ook maar iets van het hele gebeuren af te weten. De mannen en hun kapitein wachten op berechting.

Geheel tegen haar gewoonte in heeft de Tnixatrix persoonlijk gereageerd op het incident. In een toespraak voor de TV waarschuwde ze op ijzige toon dat El Tricator zo'n ridiculisatie en kleinering niet ongestraft zal laten.


WEITERSCHLAGENSCHE SYMPHONIE ORKESTE LUIDT NIEUW JAAR IN

El Narrator, 2-1-995

Het nieuwe jaar staat al vanaf de eerste seconde in het teken van de verbeterde internationale betrekkingen: Om 00h00 speelde die Weiterschlagensche Symphonie Orkeste, bijzondere eregast in onze culturele hoofdstad, de eerste noten van "die Jagtsymphonie". Met dit prachtige muziekstuk gaven de Meinreichers uitdrukking aan hun hoop op een vredig 995 en lieten ze menigeen voor het eerst kennis maken met de Meinreichsche cultuur.

Het orkest, onder onvermoeibare leiding van dirigent Johann Christian von Schnautzenberge, was in topvorm en gaf een fantastisch concert weg. Een klein incidentje vond plaats toen de paukenisten aan het eind van het muziekstuk een beetje te enthousiast werden. De 85e Paarse Brigade kwam het oude stadion, waar het concert werd gegeven, massaal binnenstormen in de mening dat het op het pad van hun nieuwjaarsmanoeuvre lag. De geschrokken Schnautzenberge stak razendsnel zijn handen in de lucht. Dit was helaas het afgesproken teken voor het koper en het slagwerk om in actie te komen en veroorzaakte daarom een enorm kabaal dat de verwarring alleen maar vergrootte.

Uiteindelijk keerde de rust weder en moest iedereen om het incident lachen. Geheel onverwacht bood die Orkeste aan om ook nog "Frühling im Meinreichschen Wald" te spelen om de stemming er weer in te krijgen. De 85e brigade kreeg van de legerleiding toestemming om te blijven luisteren. Het werd een onvergetelijke gebeurtenis. Een evaluatie achteraf wees uit dat het concert bijzonder geapprecieerd werd door oorlogsveteranen en bejaarden.


NIEUW NATUURRESERVAAT

Stena-Vlakte Wordt Beschermd Gebied

El Varator, 21-1-995

Na lang wikken, wegen en lobbyen is het eindelijk zo ver: Het besluit is genomen om van de Stena-vlakte een natuurreservaat te maken.

Nadat in november 994 een groep biologen, die jarenlang de flora en fauna in de jungle gecatalogiseerd hadden, zijn aandacht verschoof naar de ogenschijnlijk dorre Stena-vlakte en daar een verbazingwekkende diversiteit aan soorten vond, rees langzaam het besef dat het hier om een kostbaar ecologisch bezit gaat, dat het waard is beschermd en gekoesterd te worden. Toen vervolgens werd aangetoond dat vele van de gevonden soorten uniek zijn en bovendien kwetsbaar, werd het duidelijk dat het misdadig zou zijn om zo'n biologische schat ten onder te laten gaan door urbanisatie. Een paar dorpjes ten oosten van La Lopata zullen zelfs ontruimd worden om de bedreiging voor de natuur weg te nemen. Het reservaat krijgt waarschijnlijk de naam El Rayon.


UDARNIK GEDOOD BIJ BANKOVERVAL

La Crimogena, 27-1-995

Een goed georganiseerde bende heeft een vestiging van El Banco Nazional overvallen en daarbij ruim een miljoen crusador buitgemaakt. De overval vond plaats om 05h43, vlak nadat een geheim geldtransport was gearriveerd. De overvallers bestormden de bank vanuit een huis tegenover het bankgebouw. De wapensystemen weigerden te werken, hetgeen duidelijk wijst op sabotage van binnenuit. Bij de bestorming verloren vijf klanten, twee beambten en een UDARnik het leven. De hele overval duurde niet langer dan twee minuten. De overvallers vluchtten in een auto, die werd voorgereden.

Er werd onmiddelijk alarm geslagen. Wraaklustige UDARniks, aansnellend uit de hele stad en omstreken, wisten de auto te localiseren en te volgen naar een buitenwijk van Totor, waar de afrekening plaatsvond. Het was te gevaarlijk om het zwaar gefortificeerde bolwerk van de criminelen binnen te gaan, dus werd er een experimentele vlammenwerper uitgeprobeerd. Nadat eerst door een foutje het huizenblok ertegenover getroffen was, werd het bolwerk in lichterlaaie gezet. Verder onderzoek is aan de gang.


Advertenties

Doe mee aan de jaarlijkse afvalrace in Sporki Park !
14 februari 995, Sporki Park, El Agressor.
Schrijf je in voor het te laat is. De tijd dringt!

Superaanbieding: Tien flessen theemelk voor slechts Cr 70,-
Dat vind je toch maar op een plaats? Juist,
MEGALIMENTA
De goedkoopste supermarkt van La Vanda.