LA JUNTA, APRIL 1993

EVALUATIE UDAR

Aquamare, 15-3-995

Een landelijk onderzoek naar de efficiency van de UDAR is gisteren afgerond. Een lijvig rapport werd vanochtend gepresenteerd aan de Tnixatrix.

De UDAR (Ultra Destrabarna Armia Rezerva), het geesteskind van Wagner, werd in mei vorig jaar opgericht. Volgens de statistieken in het rapport heeft de UDAR in de tien maanden van haar bestaan de criminaliteit zwaardere klappen toegebracht dan de politie in vijf jaar. De misdaadcijfers zijn gemiddeld met zo'n tien procent afgenomen. Een bijzonder succes is dat het aantal gewapende overvallen met 60% is gereduceerd.

Er zijn echter ook enkele onverwachte neveneffecten. UDARniks worden vaak in hun arbeid gestoord door mensen die ongevraagd met hun armen omhoog hun huis uit komen rennen en zich overgeven. Misschien is hun uiterlijk hiervoor verantwoordelijk: de gushterhuiden pantsers waarvan de stekels nog niet zijn verwijderd zien er bepaald onprettig uit. Verder zijn er klachten binnengekomen over het onzorgvuldig gebruik van experimentele wapens. Vaak zijn deze wapens nog niet goed genoeg getest of zijn de gebruikers ervan niet voldoende getraind, hetgeen kan resulteren in overbodige structurele schade.

De eindconclusie van het rapport is positief. De UDAR verricht haar werk goed, ook al moet er aan bepaalde aspecten nog gesleuteld worden. Mogelijk zal het Ministerie van Justitie besluiten enkele werkwijzen van de UDAR in het justitieel apparaat in te bouwen.


KINDERBIJSLAG OMHOOG

El Varator, 20-3-995

De kinderbijslag gaat met ingang van 1 april met 50% omhoog. Dit heeft het Ministerie van Financiën besloten naar aanleiding van de cijfers die het Instituut voor Demografie begin deze maand bekend maakte. In El Tricator is er de laatste jaren namelijk een bevolkingsdaling van 0.5 promille. Dit gegeven wordt niet alarmerend genoemd, maar "we kunnen best wat meer kinderen gebruiken", aldus minister van financiën Elvara.


Advertenties

Vanaf volgende week in de bioscoop: GOATRAISER
een goatic horror van Fedor Yttribar, starring Cozl as Pingoat

T.K.A. WX95 ; Zacht prijsje. Tel 25267, La Dronera

Duikers gezocht voor speurtocht naar gezonken oorlogsmaterieel. 30% voor de vinder. Meld je aan bij "Vrije Vereneging van Bodemjutters", Postbus 315, La Riba, Tel 576138