LA JUNTA, SEPTEMBER 1993

SMOKKELAAR NEERGEHAALD

Casamosca, 23-8-995

Boswachters van de Revolutionaire Grenswacht hebben op de Eltricators-Macajaanse grens een vliegtuigje neergehaald waarmee stufjes gesmokkeld werden.

"We hoorden schoten en keken om ons heen. We zagen een vliegtuigje laag aankomen en dachten dat dat schoot, dus we beantwoordden het vuur", aldus een van de boswachters. Onderzoek van het wrak toonde aan dat het ging om een geavanceerd Pacisch vliegtuigje op basis van high-tension elastoplasten. Tevens bleek dat het vliegtuigje en de piloot al vol kogelgaten van Macajaanse makelij zaten.

De onbewuste samenwerking leverde een vangst op van een ton stufjes met een marktwaarde van een ton.


ONTPLOFFING KOST LEVEN AAN VIJF MENSEN

Aanslag Opgeëist Door AntiGeit

Aquamare, 6-9-995

Bij een bomontploffing vlak voor cinema Rianto zijn vijf jeugdige bezoekers gedood en elf ernstig gewond. De gewonden verkeren inmiddeld buiten levensgevaar. De explosieven bevonden zich in een geparkeerde Peugoat en gingen af om 17h05, precies op het moment dat de eerste bezoekers van "Total Regoat" de bioscoop verlieten. De voorgevel van het gebouw werd vreemd genoeg nauwelijks beschadigd, terwijl in de verre omtrek ruiten sneuvelden. In het wegdek bleef een krater achter.

De aanslag is opgeëist door slechts een organisatie. Deze noemt zich "AntiGeit" en heeft de politie een nogal breedsprakige schriftelijke verklaring toegezonden, waarin o.a. staat: "... want we zullen niet langer dulden dat de geit, dit misselijkmakende gedrocht, tot idool van de opgroeiende generatie wordt verheven en het symbool blijft van de hersenloze hysterie, die nu al honderdduizenden slachtoffers in haar wanstaltige klauwen heeft en haar wansmakelijke idee"en pandemisch verspreidt, zoals een hevig pus etterende wonde, wanneer de zomerzon..."

"... de AntiGeit zal hard en genadeloos toeslaan waar de geitengekte ook maar de kop opsteekt. En denk maar niet dat er van de kudde, die op de Dag van de Geit (ha! ha!) uit Cayao vertrokken is, veel beesten aan zullen komen !..."

De aanslag en de dreigende woorden hebben wereldwijd een golf van protest veroorzaakt. In El Varator is meteen vereniging Blijf van Mijn Geit opgericht, die onverwijld de oorlog heeft verklaard aan de AntiGeit. De vereniging weet zich gesteund door DTV, Lichtende Pad, ANGST en vele andere behulpzame lieden.


Advertenties

DE GEIT IN DE LEUNSTOEL
een komedie van Fedor Yttribar
starring Jarek Jarecic & Cozl
Vanaf 14-9 in de bioscoop!

Speciale Aanbieding
Deze week betaalt u slechts de helft voor de Grinta Pap en de Vunz Hagelslag.
Dat kan maar in één supermarkt:
MEGALIMENTA