La Junta kogelgaten
De meest gelezen krant van El Tricator

Feestelijke opening ambassades El Varator, Weiterschlagen

El Varator, 1 december 1002

Opgewacht door een eregarde van de Revolucionarna Armia Tricatorska en een juichende menigte is het slagschip Blitzschietzer, met aan boord de Meinreichsche diplomatieke afvaardiging, vanochtend in El Varator gearriveerd. Generaal Donnerwetter en ambassadeur baron Klockglübelhagen von Struppen Schüdel zijn met alle égards ontvangen. Na een hartelijk welkomstwoord van de Tnixatrix mocht het Meinreichsche ambassadepersoneel genieten van een grote militaire parade. Hierna volgde een luxe ballontocht naar El Varator, alwaar een bezoek werd gebracht aan het militair-historisch museum en de Nationale Beerput. Terug in de hoofdstad werden de diplomaten getrakteerd op een uitvoering van Xutinezs adembenemende zesde symfonie door het Gluvonemez orkest. Hierbij werd een batterij hypermoderne Krsh raketartillerie, die eerder op de dag reeds te bewonderen was geweest, ingezet om enkele passages van een extra treurig en spookachtig geluid te voorzien. In de namiddag is het Meinreichsche ambassadeterrein aan de Max Bunkerlaan 9 in gebruik genomen.

Vandaag zijn tevens onze diplomatieke afvaardigingen in Weiterschlagen en Wilhelmstadt aangekomen. Op feestelijke wijze is in de Meinreichsche hoofdstad de Eltricatorse ambassade geopend. De ambassade staat onder bevel van kolonel Malberto Podriguez. In Wilhelmstadt is een consulaat geopend met als bevelhebber kolonel Corazon Ellende. "Hiermee is voor ons land een nieuw tijdperk van internationale samenwerking ingeluid", aldus de Tnixatrix. "Al geruime tijd koesteren onze landen bewondering voor elkaar. Door het openen van ambassades hopen we onze verstandhouding verder te verbeteren."


Biotox eist schadevergoeding van Dictum

Aquamare, 2 december 1002

Het chemieconcern Biotox heeft van de Dictumse regering een schadevergoeding van Cr 90,000,000 geëist wegens beschadiging van een vrachtschip en verlies van een groot deel van de lading. De vrachtvaarder voer op 30 november op de drukke Idrisch Bassin handelsroute, toen een aantal Dictumse schepen plotseling voor verwarring zorgde.