La Junta kogelgaten
De meest gelezen krant van El Tricator

Dieren slachtoffer van mijnenvelden

El Narrator, 2 juni 1004

Volgens een recent rapport van de zuidelijke boswachterscommissie raken in La Dzungla regelmatig dieren gewond doordat ze op landmijnen stappen. Gemiddeld zes keer per maand wordt er een lijk aangetroffen met de typische verwondingen. Het betreft voornamelijk strouto's en gorilla's. Milieu-organisaties spreken van "een zorgwekkende situatie" en eisen dat het Ministerie van Defensie er iets aan doet. Woordvoerder L.R.Manodestra van Defensie verklaarde het volgende: Wat een onzin! De situatie is helemaal niet zorgwekkend. Landmijnen zijn spotgoedkoop en heel makkelijk te vervangen. Er is geen enkele bedreiging voor de integriteit van de mijnenzone.

0-11: smadelijk verlies kickhit-team

Gajesser, 5 juni 1004

Voor een volgepakt stadion is gisterochtend in Gajesser de finale gespeeld van de wereldkampioenschappen kickhit. Alle uitstekende resultaten tot dusver ten spijt is ons nationale team volledig ingemaakt door de Liger. De Ildulenen scoorden in de eerste helft tweemaal en wisten in de tweede helft, ondanks het verlies van twee man, de score op 11-0 te brengen. De Liger-fans waren extatisch. De ergste Eltricatorse sportnederlaag sinds decennia wordt het genoemd. Het verslagen team kwam gisteravond aan op het vliegveld van Aquamare. Bij de aanslag kwamen vier mensen om het leven en raakten er vijftien gewond.


Advertenties

Call for Papers ITC III

3e Internationale Terrorisme Conferentie
2–16 november 1004, Aquamare, El Tricator

De wetenschappelijke conferentie over internationaal terrorisme in theorie en praktijk wordt dit jaar weer georganiseerd door El Tricator. Congrescentrum La Memla te Aquamare zal van 2 tot 16 november haar deuren openen voor geïnteresseerden uit de hele wereld. De volgende onderwerpen zullen aan bod komen: terroristische doctrine, terminatiemethodes, cellulaire opbouw, infiltratie, modern wapentuig en, als primeur, de vorming van internationale terreur-coalities.
De deadline voor het inzenden van papers is 1 augustus. De kosten voor niet-sprekers bedragen Cr.600,--.
De ITC III wordt gesponsord door o.a. Plumbarator, Plof en Risomor.