La Junta kogelgaten
De meest gelezen krant van El Tricator

Advertentie

Dit is de man . . .

Verstandige consument

Geiten arriveren in El Varator

El Varator, 18 september 1004

Onder luid gejuich van massaal toegestroomd publiek is de kudde geiten, die op de Internationale Dag van de Geit uit Macajo vertrok, in El Varator gearriveerd. Na de lange voettocht, waarvan het laatste deel plaatsvond onder begeleiding van Eltricatorse geitenhoeders met hun kuddes, werden de vermoeide deelnemers aan dit grootse evenement vergast op een feestmaal en een toespraak van de Elvaratorse burgemeester, maj. Wawter Juntos. "De goede afloop van deze symbolische voettocht is een duidelijk teken van onze verbeterde betrekkingen", aldus de burgemeester.

Diplomaten arriveren in El Varator

El Varator, 18 september 1004

De Macajaanse diplomatieke missie die op 12 juni vertrok is vandaag plechtig ontvangen in de hoofdstad en heeft haar intrede genomen in het nieuwe ambassadegebouw aan de Magnuslaan. Op het tweede deel van hun lange reis genoten de diplomaten bescherming van enkele speciale brigades, waar zij zeer dankbaar voor waren. Onder het genot van een pittig gekruide geitenragout werden ze vandaag welkom geheten door verscheidene hoogwaardigheidsbekleders. De ingebruikname van de nieuwe ambassade wordt gezien als een mijlpaal in de Macajaans-Eltricatorse betrekkingen.

Macajaanse ambassadeur betrekt zijn post

El Varator, 20 september 1004

De nieuwe Macajaanse ambassadeur, de heer G.U. Derasdo, heeft gisteren zijn intrek genomen in de nieuwe Macajaanse ambassade aan de Magnuslaan 20. Bij wijze van hoge uitzondering had hij toestemming om in een diplomatiek vliegtuig het Eltricatorse luchtruim te betreden en naar de hoofdtad te vliegen. Zijn landing in El Varator was zeer accuraat en verliep zonder problemen. Bij het neerstorten van het vliegtuig raakte de Meinreichsche ambassade licht beschadigd.

Goede vorderingen in Volentië

Koningshaven, 10 september 1004

De handelsmissie onder bevel van Lt. Zalagarda en zijn 169e speciale brigade maakt goede vorderingen. Enige obstakels die voortgang in de weg stonden zijn na rijp beraad weggenomen. Zowel in Volentië als in ons land zijn de autoriteiten zeer tevreden over de vooruitgang die geboekt is. De handelsmissie bevindt zich nu al halverwege tussen Koningshaven en Nechbet.


Advertenties

Spaar het regenwoud !

Doe iets voor het te laat is! Bij aankoop van vier strouter-eieren krijgt u nu een tropisch hardhouten serviesstuk cadeau, behorende tot de "wigwoud" set. De ultieme collectie!

. . . en dit is zijn kanon !


De Plumbarator PF403,
een oerdegelijk wapen.

Goedkoop door massaproductie
Plumbarator PF403