Redactioneel — Archief

15-12-2002 Een nieuwe Ha Efemerida, in 5 minuten op de site, dankzij de nieuwe software. Hoera!

3-12-2002 Er is een nieuwe Meinreichse Zeitung, en de nieuwe site-update software begint ergens op te lijken.

25-11-2002 Zonder enige vorm van copiëerbeveiliging (maar met copyright) zijn hier de nieuwste Noturna en La Junta.

19-10-2002 Terug van vakantie, en het nieuws ligt al klaar: Er is een nieuwe El Detonator, en het eerste on-line exemplaar van Aim Higher.

26-9-2002 De ontwikkelingen op Metaphoor gaan snel. Lees er alles over in de nieuwe La Junta en Ha Efemerida. Verder nieuws zal even moeten wachten, aangezien ik tot 16 oktober op vakantie ben.

1-9-2002 Veel updates in een keer: Naast de Speciale Editie van het Volentisch Schrift is er La Junta van augustus, een update van de Encyclopaedia Metaphorica (wie kent hem nog?) over El Tricator, en weer extra inhoud in de Deltion Borias.

4-8-2002 Er is nieuws uit Macajo.

28-7-2002 Ons aspirant-lid, Johan Wolbers, heeft een land toegewezen gekregen, namelijk Volentië, en heeft ook een eerste publicatie vervaardigd: Het Volentisch Schrift.

21-6-2002 De ontwikkelingen gaan zo hard dat ik niet eens tijd heb om rustig een redactioneel te schrijven. Daarom alleen: Nieuwste editie van Die Meinreichse Zeitung.

2-5-2002 Er is weer activiteit in ons geliefde project. Naast geruchten over nieuwe leden (zou het dan nu echt gaan gebeuren?) is er ook weer nieuw nieuws, en wel uit El Tricator. Lees er alles over in de nieuwste editie van La Junta.

19-3-2002 Het geofictief interactieproject Metaphoor is nog even slaperig als altijd, maar toch kan er weer wat nieuws bekeken worden. Twee recenties zijn toegevoegd aan de webversie van Deltion Borias. Eén betreft een zombiefilm, de ander een woestijnepos. Beide incarnaties van deze culturele uitgave zijn bovendien van een aangename layout voorzien, die het papieren origineel wat meer recht doet.

11-8-2001 Wat doe je als je ziek bent? Dan verwerk je de gegevens over El Tricator in de kaart. Dat is dus gebeurd, en het resultaat is alhier te bekijken. Had ik al opgeschept over de reliefkaart van de Nul-Gradeneilanden? Die is daar ook al een tijdje. Ik had hem ook al in kleur, maar daar was nog geen link voor.

23-6-2001 De postscript kaarten zijn nu gecomprimeerd (.ps.gz i.p.v. .ps). Scheelt (soms) downloadtijd. Verder is de site nu (hoop ik) iets beter te bekijken in IE5.01 voor Windows.

6-6-2001 De layout van de site wordt nu gedaan met CSS i.p.v. geneste tabellen. CSS rules! Over het hoe en waarom, lees To Hell with Bad Browsers. Ik probeer overigens om het geheel er ook in browsers die CSS matig ondersteunen goed uit te laten zien.

12-12-2000 Na lange tijd begint er dan eindelijk schot te komen in het maken van postscript kaarten van Metaphoor. Naast kaarten van de individuele landen, is er een overzichtskaart, en een kaart van de tijdzones.

laatste wijzigingen: 2-7-2004
informatie: a.m.kabel@chello.nl
site onderhoud: Matijs van Zuijlen